Det är sällan som våra fönster får den kärlek dem förtjänar. Att regelbundet tvätta sina fönster har nämligen stora fördelar samtidigt som det gör under för helhetsintrycket i hemmet eller företagslokalerna. I denna artikel tänkte vi därför dela med oss av våra bästa tips och råd till när du ska tvätta dina fönster! 

Putsa fönster steg-för-steg

1. Börja med att inhandla rätt verktyg – En lyckad fönsterputsning kräver rätt typ av redskap. Se därför till att inhandla en bra fönsterskrapa, trasa och miljövänlig fönstertvätt. Du kommer även behöva en hink.

2. Förbered vatten och fönstertvätt – Innan du kan sätta igång med fönsterputsen är det dags att fylla en hink med ljummet vatten. Placera sedan ett par droppar miljövänlig fönstertvätt, diskmedel eller såpa i vattnet. 

3. Tvätta dina fönster med trasa – Doppa därefter din trasa i det ljumma vattnet och tvätta sedan dina fönster. Tänk på att rengöra hela glasytan. 

4. Använd fönsterskrapan – Medan dina fönster fortfarande är blöta går du sedan på dem med fönsterskarapan. Tänk på att föra skrapan uppifrån och ner i en och samma rörelse. På så sätt förhindrar du att några oönskade ränder uppstår.

5. Torka av fönsterkanten – Avslutningsvis bör du torka av fönsterkanterna med en torr trasa. Detta gör du för att inte fönsterkarmarna ska skadas eller angripas av mögel.

Bonustips

  • Vill du få skinande rena fönster även under vinterhalvåret? Häll då i någon droppe T-sprit så slipper vattnet frysa medan du putsar.
  • Putsa helst dina fönster när det är mulet eller åtminstone inget direkt solsken mot fönstren. En skinande sol gör nämligen att vattnet hinner torka väldigt snabbt.
  • Använd inte tidningspapper. Det finns många artiklar därute som påstår att det skulle vara fördelaktigt att torka av fönstren med tidningspapper. Detta fungerar dock inte längre, utan är ett knep från förr då det fanns bly i trycksvärtan.

Ta hjälp av Miljöpalatset

Om du vill frigöra mer tid och samtidigt njuta av skinande rena fönster, kan du med fördel överlåta arbetet till oss på Miljöpalatset. Genom åren har vi hjälpt hundratals privatpersoner och företag med professionell fönsterputsning.

När du väljer att ta hjälp av oss kan du vara säker på att dina fönster blir skinande rena.  Våra medarbetare besitter nämligen lång kunskap och genomgår kontinuerligt utbildningar för att bli ännu bättre. Precis som vårt namn antyder städar vi dessutom med miljön i åtanke – inga starka kemikalier används.

Oavsett om du behöver privat- eller företagshjälp är vi rätt företag för dig. Tveka inte på att kontakta oss redan idag för att lära dig mer om våra tjänster. Du når oss enkelt på kontakt@www.miljopalatset.se eller 08-646 20 30, varmt välkommen!