Många vet redan hur man bäst går tillväga för att putsa sina fönster. När det kommer till fönsterputsningen på den inglasade balkongen brukar de flesta däremot stöta på problem. I denna artikel tänkte vi därför berätta mer om hur du går tillväga för att putsa fönstren på din inglasade balkong.

Därför är fönsterputsning på inglasningen viktig

Att ta hand om sin inglasning och med jämna mellanrum putsa fönsterpartierna är viktigt av många anledningar. Eftersom dessa fönsterpartier oftast är väldigt stora innebär det att eventuell smuts syns ännu tydligare. Genom regelbunden tvätt ger du din inglasning ett trevligare intryck, samtidigt som du minskar risken att det bildas svårborttagna lagringar, vilket annars kan vara fallet ifall fönsterputsningen är bristfällig.

I nyproducerade lokaler, både i bostadsrätter och företagslokaler, är det många gånger än viktigare att rengöra stora fönsterpartier som inglasningar. Materialen som har använts på fasades kan nämligen fälla första tiden, vilket skapar ännu mer damm och smuts. Det är inte heller ovanligt att det fortfarande pågår byggnationer i närheten, vilka också skapar en hel del damm.

Tips när du ska putsa fönster på inglasad balkong 

När du ska putsa stora fönsterpartier rekommenderar vi dig att använda en fönsterskrapa, en hink, en miljövänlig lösning som såpa, samt två trasor. När du väl har samlat alla dessa redskap och är redo att börja putsa, gör du följande sätt:

1. Börja med att fylla din hink med ljummet vatten.

2. Häll därefter ner såpa i vattnet och blanda om.

3. Använd en ren trasa som du blötlägger i vatten- och såpalösningen.

4. Krama ur överflödigt vatten ur trasan och för den över hela fönsterpartiet.

5. Dra sedan fönsterskrapan över det blöta glaspartiet för att få bort vattnet.

6. Använd en torr trasa (inte den som du har blötlagt) för att torka av fönsterskrapan efter varje drag.

Överlåt fönsterputsningen till Miljöpalatset

Att rengöra stora fönsterpartier som inglasningar är både tid- och energikrävande. Om du vill kunna lägga denna tid och energi på viktigare saker, kan du med fördel överlåta fönsterputsningen till oss på Miljöpalatset.

Oavsett om du behöver privat- eller företagshjälp är vi rätt företag för dig. Tveka inte på att kontakta oss redan idag för att lära dig mer om våra tjänster. Du når oss enkelt på kontakt@www.miljopalatset.se eller 08-646 20 30, varmt välkommen!