Att städa är för många en överväldigande uppgift som man helst vill få bortgjord snabbt. Något som gör att man endast tänker på det mest grundläggande – att få bort alla föremål, dammtorka och dammsuga. Golven, som kan göra stor inverkan på rummets helhetsintryck, glöms således bort. Med anledning av detta tänkte vi i denna artikel dela med oss av fem tips för bättre golvvård! 

Varför behöver golvet underhåll? 

Att golvet tas om hand om på rätt sätt är en viktig del av den löpande städningen. Ett golv som inte hålls efter kan snabbt tappa sin lyster och därav se väldigt livlöst ut. Även den löpande städningen påverkas negativt av ett vanskött golv. Det gör helt enkelt att hela rummet betraktas som smutsigt.

Sammantaget resulterar detta i en otillfredsställande miljö som lätt upplevs som smutsig. Något som inte är trevligt för varken dig eller dina besökare. När det kommer till företag är golvvården än viktigare.

Så tar du hand om ditt golv på bästa sätt 

Nedan delar vi med oss av en handfull enkla och praktiska tips som gör att du får bästa möjliga vård för golvet:

  • Först och främst bör du alltid använda produkter som är avsedda för den specifika golvtypen. Tänk på att exempelvis trä kan vara mycket känsligt mot starka kemikalier och stora vattenmängder.
  • Vid skurningen är det viktigt att använda största noggrannhet samt ändamålsenliga redskap.
  • Använd den dosering som finns angivet på produkterna. Kom ihåg – för mycket kemikalier kan skada golvet.
  • Undersök huruvida golvet behöver någon ytterligare behandling i form av polish eller liknande.
  • Undvik att behandla golvet när det är väldigt kallt eller varmt. En normal temperatur om 20–23 grader är mest optimalt.

Ta hjälp av Miljöpalatset

Om du också vill frigöra mer tid och samtidigt kunna njuta av ett skinande rent hem, kan du med fördel ta hjälp av oss på Miljöpalatset. Vi erbjuder professionell hemstädning, flyttstädning, kontorsstädning och butiksstädning i hela Stockholmsområdet!

När du väljer att ta hjälp av oss kan du vara säker på att ditt golv blir skinande rent.  Våra medarbetare besitter lång kunskap och genomgår kontinuerligt utbildningar för att bli ännu bättre. Precis som vårt namn antyder städar vi dessutom med miljön i åtanke – inga starka kemikalier används.

Oavsett om du behöver privat- eller företagshjälp är vi rätt företag för dig. Tveka inte på att kontakta oss redan idag för att lära dig mer om våra tjänster. Du når oss enkelt på kontakt@www.miljopalatset.se eller 08-646 20 30, varmt välkommen!